Yoga maakt gelukkiger

Van mensen die regelmatig Yoga oefeningen doen hoor ik vaak dat hun leven positief is verandert nadat ze met Yoga zijn begonnen. Maar wat is het nu dat Yoga ervoor zorgt dat je meer geluksgevoel ervaart?

Yoga en bewustwording

Zoals je met Mindfulness meer bewustwording creëert is dit ook met Yoga het geval. Je stapt door het beoefenen van Yoga even uit die automatische piloot doordat je even heel bewust met de oefeningen en je lichaam bezig bent. Je wordt je meer bewust van mentale spanningen en emoties en je leert weer naar je lijf luisteren. Yoga is daarom een goede manier om aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid te werken.

Je hebt het vast wel eens gezien als je op vakantie bent. Mensen die Yoga beoefenen in de ochtendzon of schemering op het strand. Ze nemen gewoon op hun gemakje een aantal poses aan zich van niets of niemand zich wat aantrekkend. En zeg nu zelf dat ziet er toch heel rustgevend uit. Dus Yoga maakt gelukkiger , zo ziet het er wel uit tenminste.

Maar hoe maakt Yoga nu gelukkiger?

Yoga maakt gelukkiger is dat echt zo? Laten we daarvoor eens kijken naar de voordelen die het beoefenen van Yoga biedt.

 • Yoga helpt om stress te verlagen
 • Yoga zorgt voor ontspanning
 • Yoga verbeterd je ademhalingstechnieken
 • Je traint heel je lichaam met Yoga
 • De energie stromen komen op gang
 • Je lichaamshouding verbeterd en dit bevordert je zelfvertrouwen
 • Je leert jezelf meer open te stellen.
 • De houdingen werken mee aan het ontwikkelen van Kracht, Focus, Balans, Coördinatie.

Yoga maakt gelukkiger dus zelf aan de slag met yoga.

Nu ik al deze voordelen van Yoga had gelezen wilde ik hier natuurlijk ook wel zelf mee aan de slag. Dus niet te lui en mezelf ingeschreven bij zo’n yoga klasje. Maar daar sta je dan in allerlei vreemde houdingen. Niets forceren zei de juf. Maar goed je weet niet hoe het moet en het valt niet mee om naar voren te kijken hoe de houding moet en dan zelf je eigen in allerlei bochten te wringen. Het ging voor mij allemaal veel te snel. Van de ene houding in de andere. En voor ik door had hoe ik moest gaan staan was de houding al vloeiend over gegaan in een andere. Hoe zo rustgevend? Iedereen scheen het door te hebben alleen ik stond te stuntelen. Ik had het dus al snel gezien. Maar toch bleef het me wel fascineren. Dus hoe blij was ik met de cursus van Rolf en Melanie.

Happy met Yoga

Een online yoga cursus voor beginners. Stap voor stap worden hier de basisbeginselen van yoga uitgelegd. In 9 videolessen wordt je door Rolf en Melanie stap voor stap meegenomen in de diverse houdingen en wordt ook rustig uitgelegd waar je op moet letten. Je kunt deze houdingen dus lekker thuis uitproberen. Het zijn leuke lessen die je lekker op je eigen tempo kunt volgen. Waar en wanneer jij maar wilt. Ideaal voor mij. Eerst kijken dan doen. Je kunt de video’s zo vaak bekijken als je wilt, en ze terugspoelen of op pauze zetten als iets niet duidelijk is. Je kunt de houdingen dus in alle rust bestuderen. En dan blijkt idd. dat Yoga best lekker is om te ontspannen en je hoofd leeg te maken.

Wil jij ook op een eenvoudige manier kennis maken met Yoga?

Dan kan ik je deze online cursus zeker aanraden.
In je eigen tempo lekker thuis de lessen volgen en de houdingen eigen maken. Zodat je makkelijker in kunt stromen in een klasje omdat je dan een beetje weet wat er bedoeld wordt met childpose – warrior e.d.
Of om gewoon lekker thuis met yoga bezig te zijn.

Dus lijkt jou dit ook wel wat dan vind je hier meer info over deze geweldige online Yoga training van 2 bevlogen trainers.

Wat ga je leren in deze online Yoga training?

Yoga Stap voor Stap bestaat uit 9 video’s van ongeveer een uur waarin dede belangrijkste yogahoudingen, series en ontspanningsoefeningen met je worden doorgenomen.

Daarnaast krijg je een bonus video over de Yoga filosofie.

Ook zijn er bonusvideo’s over:

 • De Yoga Ademhaling
 • Tijd & Discipline vinden voor Yoga
 • Het herkennen van je eigen grenzen (en jezelf toch uitdagen)

De video’s kun je op alle apparaten bekijken.

Ik vond het zeker de moeite waard.