Tips voor HSP – Energieoefeningen

Energieoefeningen zijn voor een HSP echt ideaal om regelmatig te doen. Even jezelf helemaal resetten en ik heb daarbij de energieoefeningen van Donna Eden ontdekt. Dit zijn dagelijkse routine oefeningen die je maar 5 a 10 minuutjes kosten en waardoor je beter in je vel gaat zitten. Ze werken echt probeer het maar eens.

Met deze energieoefeningen geef je jezelf meer energie
Geef je zelf meer energie

Waarom deze energieoefeningen

  • Je schudt je energiebanen wakker
  • Je laat je energie beter doorstromen
  • Het helpt bij het afvoeren van stress hormonen
  • Je gaat Helderder te denken en kunt je beter focussen
  • Het helpt met loslaten wat je niet meer dient
  • Je kunt jezelf beter beschermen tegen negatieve energieën uit je omgeving
  • Het zorgt ervoor dat je gedurende de dag beter in je vel zit.

Vier Kloppunten

De eerste oefening waar Donna mee start is het aankloppen van bepaalde punten van je energiebanen. Hiermee schudt je je energiebanen als het ware wakker. Dit helpt om je immuumsysteem een flinke opkikker te geven en je kracht en vitaliteit te geven.

Je begint met je jukbeenderen – hiermee ga je jezelf gronden
Daarna ga je naar je jukbeenderen – Dit geeft je meer energie
Dan ga je naar je thymus – Dit is een oppepper voor je immuunsysteem
Als laatste ga je naar de mildpunten aan de zijkant ter hoogte van je BH bandje – Hiermee help je je stofwisseling op gang en de gifstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Kruislingse beweging

De volgende twee oefeningen zijn bedoeld om je energie beter te laten stromen. Hierdoor kom je meer in evenwicht, ga je helderder denken, je coördinatie wordt verbeterd .
Je legt hiervoor je hand op je rechter schouder en trekt de energie naar je linker heup en andersom. Doe dit een aantal keer.
Vervolgens ga je met je rechterhand naar je linkerknie en met je linker hand naar je rechterknie. Ook dit doe je een aantal keer.

energieoefeningen waar je je derde oog moet aanraken
Derde Oog is punt tussen je wenkbrauwen

De Wayne Cook houding

Dan komt wat Donna de Wayne Cook houding noemt, genoemd naar Wayne Cook die baanbrekend onderzoek heeft verricht naar bio-energetisch krachtvelden.

Hiervoor ga je met een rechte rug in een stoel zitten en leg je , je rechtervoet op je linkerknie, Leg je linkerhand om je rechterenkel en je rechterhand om de bal van je rechtervoet. Vervolgens adem je rustig door je neus en laat je lichaam op de inademing omhoogkomen. Tegelijkertijd trek je je been naar je toe zodat er een strekking ontstaat. Adem dan rustig uit door je mond, herhaal dit een aantal maal en doe hetzelfde met je andere been.

Zet dan de vingers van beide handen tegen elkaar in piramidevorm en laat je duimen tegen je derde oog (tussen je wenkbrauwen) rusten. Trek de huid langzaam omhoog terwijl je inademt. Vervolgens zet je je vingers in je voorhoofd en trek je je handen naar je slapen.

Deze oefening helpt o.a. om helderder te kunnen denken, je emoties in bedwang te krijgen, en meer focus te verkrijgen.

De kruin

Bij de vorige oefening ben je gestopt met je vingers op je voorhoofd en vervolgens trok je ze door naar je slapen. Dit doe je nog een keer. Vervolgens zet je ze bij je haarlijn en trek je je vingers opzij en zo ga je heel je hoofd langs, van voor naar achter. Laat als laatste je vingers op je schouders rusten, haal diep adem en trek je vingers tegelijkertijd stevig naar voren en laat ze vallen.

Door deze energieoefening te doen zorg je dat je ruimte krijgt in je hoofd en je maakt je kruinchakra open, zodat je energie kan loslaten. Het helpt om je zenuwstelsel te kalmeren, mentale blokkades op te heffen, je denkvermogen op te frissen en je open te stellen voor hogere inspiratie.

Met deze energieoefeningen voor hsp verbind je hemel en aarde
Hemel en aarde verbinden

Hemel en aarde verbinden

Vervolgens gaan we de hemel en aarde verbinden. Hierdoor zorg je dat de energie goed door je lichaam doorstroomt. En dat de negatieve energieën die je hebt opgebouwd je lichaam kunnen verlaten.

Wat je gaat doen is je handen goed in elkaar wrijven en afschudden. Vervolgens leg je je handen met gespreide vingers op je heupen. Breng ze nu zijwaarts naar boven en breng ze voor je borst in de namasté houding. Vervolgens breng je 1 hand naar boven en 1 naar beneden. Met je handpalm naar boven gericht en naar beneden gericht en stretch. Denk maar aan een egyptische dans. Je brengt ze vervolgens weer terug voor je borst en dan andersom. Doe dit 2 of 3 keer en buig dan voorover met je handen naar de grond. Haal een paar keer diep adem en buig verder. vervolgens kom je naar boven door je handen héén en weer te bewegen terwijl je achten maakt.
Door dit te doen zorg je ervoor dat de linker en rechterhersenhelft beter met elkaar communiceren.

energieoefeningen voor hsp - dichtritsen
enerDichtritsen

Dichtritsen

Om te zorgen dat je niet meer alle negatieve energieën van anderen aantrekt kun je je conceptiegat dichtritsen . Het conceptiegat loopt als een rits van je schaambeen omhoog naar je onderlip en je kunt deze met je handen dichtritsen. Leg hiervoor je handen op je schaambeen adem diep in en beweeg je handen tegelijkertijd langzaam en zorgvuldig recht omhoog naar je onderlip alsof je een rits dichttrekt, Vervolgens maak je een beweging alsof je een slot dichtmaakt en gooi je de sleutel over je schouder.

Je kunt dit zo vaak doen als je wilt. Vergeet niet om daarbij diep adem te halen. Hierdoor ga je je meer gecentreerd voelen en beter in je kracht staan.

Inhaken

De laatste oefening van deze reeks energieoefeningen is het inhaken.
Zet hiervoor je middelvinger van je ene hand op je derde oog ( tussen je wenkbrauwen) en de middelvinger van je andere hand in je navel. Druk beide vingers zacht in de huid en trek die een stukje naar boven en hou dat ongeveer 20 seconden vast. Je zult merken dat je hierdoor vanzelf diep gaat inademen.
Inhaken is één van de krachtigste technieken om snel tot jezelf te komen. Doe het ook als je bijvoorbeeld geraakt wordt door iets en je je emoties onder controle wil krijgen.

De energieoefeningen van Donna Eden in Beeld.

In dit filmpje laat Donna Eden deze dagelijkse energieoefeningen zien.
Doe deze oefeningen dagelijks en je zult er veel profijt van ondervinden.

De dagelijkse energieoefeningen van Donna Eden

Met deze energieoefeningen hou jij je energiebanen lekker in balans. En natuurlijk zorg je ook goed voor jezelf door af en toe je lichaam te reinigen met een C9 reiningingskuur zodat ook je darmen in balans zijn.

Vergeet ook niet om dagelijks te gronden, en ondervind je veel problemen die voortkomen uit het verleden plaats je ervaringen dan eens in een nieuw kader. Deze technieken lees je in onze andere tips.

Meer over de energieoefeningen van Donna Eden vind je in het boek Werken met Energetische Geneeskunde.