Op deze pagina vind je een handleiding om een account aan te maken bij Bitvavo = een cryptoexchange en Bitbroker trade. Bitbrokertrade is een bedrijf dat tradingsoftware heeft ontwikkeld waardoor jij makkelijk kunt handelen in cryptocurrency zonder dat je daarvoor zelf de koersen in de gaten hoeft te houden. 
Lees hier meer over  online geld verdienen met cryptocurrency

Klik hier om naar de website van Bitvavo te gaan. Vervolgens verschijnt onderstaand scherm.

inloggen bitvavo

Klik op aanmelden en vul je gegevens in. 

registreren bitvavo

Vervolgens open je je mail en bevestig je de link die bitvavo je gestuurd heeft.

open de bevestigingsmail van bitvavo

Dan kom je in dit scherm en is je account aangemaakt.

Nu ga je terug naar bitvavo.com en log je in. Je komt dan in een scherm met additionele vragen. Beantwoord deze vragen. 

beantwoord de vragen

Net als bij een bank moet bitvavo je identiteit controleren. De vragen spreken voor zich. 

Bitvavo vraagt je om je identiteitskaart te uploaden. Dit gaat heel eenvoudig via je smartphone. Maar kan natuurlijk ook gewoon via je desktop of tablet. Ook moet je nog een selfie insturen om zeker te weten dat jij het bent. Volg de instructies. 
Nadat je dat gedaan hebt, verschijnt dit scherm

Na de identiteitsverificatie kom je in het dashboard van Bitvavo. Je moet nu nog je bankrekening koppelen aan je account. Dat gaat het meest eenvoudig via de button ‘tegoed storten’. Gebruik Ideal en je account is daarna direct klaar voor gebruik.

stort je tegoed op bitbroker trade

Bitbrokertrade is een platform dat software aanbied dat voor jouw gaat handelen in cryptocurrency. Dit platform wordt gekoppeld aan een exchange zoals bijvoorbeeld bitvavo. Zij werken samen met 4 exchanges nl. Bitvavo, BL3P, Bitstamp en Binance dus je kan ook een van deze exchanges kiezen. 

Als jij jouw account van Bitbrokertrade vervolgens koppelt aan die exchange houdt de software de cryptovaluta in de gaten volgens een vooraf bepaalde strategie en vervolgens gaat deze cryptovaluta aan- en verkopen op de juiste momenten. Zodat jij zelf niet constant de koersen in de gaten hoeft te houden. 

Deelname aan bitbrokertrade is gratis. Wel betaal je kosten over de winst die je maakt. Hiervoor moet je credits aankopen bij Bitbrokertrade. En zodra jij winst maakt wordt er een percentage van deze credits afgeschreven voor het gebruik van de software. Dus je betaald volgens het no-cure no-pay principe. 

Een account aanmaken bij Bitbrokertrade is niet moeilijk. Volg deze link en je komt in het registratie scherm. Het enige wat je nodig hebt is een e-mail adres en een wachtwoord. Je komt dan in onderstaand dashboard 

Vervolgens ga je een prepaid tegoed in je account zetten, om de kosten te betalen als je winst maakt. Zolang er geen tegoed in staat doet de trader helemaal niets. Dit tegoed moet minimaal € 10,– zijn. Dus klik op koop tegoed. Handig is om 10% van het bedrag waarmee je wilt gaan handelen als credits aan te kopen. Dus wil je bijvoorbeeld met € 250,– beginnen koop dan € 25,– aan credits.  Zodra je tegoed op is ontvang je een mail.

Daarna moet je die 2 aan elkaar gaan koppelen. Dus volg daarvoor weer onderstaande stappen.

Log in bij de exchange (in dit voorbeeld Bitvavo) en klik op je gebruikersnaam. Er klapt een menu open en daarin kies je voor ‘Instellingen’

Eerst gaan we het telefoonnummer verifiëren. Kies voor de blauwe button “Verifiëren” en doorloop alle vervolg stappen.

Nadat het telefoonnummer geverifieerd is, gaan we de 2 factor verificatie invoeren. Je hebt daarbij Google Authenticator app nodig. Zorg dat die geïnstalleerd is op je smartphone. Klik op de groene button “Inschakelen” en doorloop de stappen.

Klik nu weer op je gebruikersnaam en kies voor “API”.

Kies vervolgens voor “Nieuwe API Key aanvragen”

Vul het scherm in als hieronder weergegeven. Uiteraard wel je eigen twee-factor code gebruiken!

Kopieer nu de API Key met de daarvoor bedoelde button

Log in bij BitBrokerTrade, ga naar Instellingen/Beuzen/Beurs toevoegen/Bitvavo en kopieer je API sleutel op de bedoelde plaats en kies voor “Toevoegen”.

Bevestig API Key bij Bitvavo en kies vervolgens voor ‘Verifiëren”. De API verbinding is nu actief.

Als laatste ga je nu de trader activeren
Trader activeren:
Kies in BitBrokerTrade voor ‘Instellingen/Traders/Trader toevoegen’

Invulinstructie:
Naam
Vul hier de naam van de gekoppelde beurs in, in combinatie met de handelsstrategie
bijvoorbeeld: Bitvavo BBT.
Beurs Kies hier de gewenste beurs.
Markt Kies hier de cryptevaluta waar je in wilt handelen (maximaal één per trader).
Handelsstrategie
Kies uit Bitbrokertrade.
Minimaal winstpercentage
Bij welk percentage mag de trader winst nemen op een transactie. Hou rekening met de aan- en verkoopkosten van de beurs (totaal 0,5% bij Bitvavo) en de commissie van BBT.
Stop aankopen boven
Hier kun je een maximale aankoopprijs voor je transacties opgeven. Door hier een plafondkoers in te geven voorkom je dat de trader bij een éénmalige en kortstondige koerspiek aankopen in die koersregio doet.
Gemiddeld aankoopbedrag
Hier geef je het bedrag in wat jij het liefst als gemiddelde transactiegrootte wilt hebben. Vul je hier niets in, dan neemt de trader altijd 18% van het vrij beschikbare Euro saldo in de betreffende beurs.
Is ingeschakeld
Als de trader actief is, staat hier een vink. Voor -tijdelijke- de activatie haal je de vink weg.

Kies voor “OPSLAAN” en de trader is actief.

LET OP: het kan enkele uren duren eer een trader zijn eerste aankooptransactie doet. E.e.a. is afhankelijk van de strategie instelling en of er een juiste koerstrend is.